Ajuntaments de Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys

Data

Maig 2023

Projecte

Gestió integral de la recollida de residus

Els Ajuntaments de Llorenç del Penedès i de Sant Jaume dels Domenys gestionen, des de Komtainer, una gran varietat de sistemes de recollida de residus urbans; des del Porta a Porta fins a la recollida de poda i voluminosos, passant per la gestió de la deixalleria o de les àrees d’emergència. La gestió es fa de forma centralitzada des de la plataforma Komtainer i permet disposar d’informes i indicadors d’ús de cada sistema de recollida.

La recollida Porta a Porta comporta la vinculació dels tags RFID amb cada ciutadà, ja sigui mitjançant la pujada massiva per base de dades o bé l’assignació puntual mitjançant l’app Komtainer Assign. En l’operativa diària es realitzen les lectures de diferents fraccions, així com la comunicació d’incidències automatitzades o manuals. Tota aquesta informació queda centralitzada i es pot consultar a través de diferents llistats i informes.

La deixalleria és compartida i permet registrar les aportacions dels ciutadans dels dos municipis i extreure dades segmentades per tipus de ciutadà i lloc de residència. A més a més, també es realitza la comunicació de les sortides de deixalles a gestors.

Des de l’app Komtainer, els ciutadans poden sol·licitar la recollida programada de voluminosos o poda, segons la disponibilitat dels vehicles encarregats de la recollida i de les limitacions que es fixin per als ciutadans.
L’app també serveix per a comunicar incidències del ciutadà a l’administració i per obrir les àrees d’emergència mitjançant bluetooth o codi QR.

A més a més, l’empresa concessionària en la recollida de residus, porta el seguiment de la flota de camions des de la mateixa plataforma.